Rakytníkový olej
|
|||
50ml
Proti vredom a páleniu záhy. Zlepšuje zrak, spomaľuje procesy starnutia a zlepšuje vzhľad pokožky už po krátkej dobe užívania.
Oblasť Sibíre je ekologicky čistá a práve tieto podmienky sú priaznivé pre tamojšiu jedinečnú prírodu, ktorá je bujná a rôznorodá. V priebehu krátkeho a intenzívneho leta rastliny zhromažďujú sily na dlhú a mrazivú zimu. Vzduch vonia éterickými olejmi z kríkov, stromov a bylín. V tejto dobe plodí rakytník – ker z rodu olivovitých, ktorý miluje svetlo, a preto sa jeho vetvičky naťahujú hore k slnku, akoby z jeho žiarivých a teplých lúčov čerpali životnú energiu.
Svetlooranžovým guľatým plodom sa tiež hovorí „sibírsky ananás“, nielen pre chuť podobnú tomuto exotickému ovociu, ale i pre jeho podobné liečivé vlastnosti. Tieto neveľké guľôčky sú zdrojom ohromného množstva biologicky aktívnych zložiek, preto ich aj naši predkovia radi konzumovali a vypracovali i metódu získavania rakytníkového oleja. Pri difúznom lisovaní vzniká olejovitá kvapalina jasne oranžovej farby, charakteristickej chuti a vône. Vďaka tejto metóde je možné nielen získať vysoko akostný produkt s výnimočne vysokým obsahom čistého oleja (98%), ale tiež zachovať všetky jeho blahodarne pôsobiace zložky.
Moderné vedecké výskumy preukázali, že rakytníkový olej pozitívne ovplyvňuje obehový systém, sliznicu tráviaceho, močového a pohlavného ústrojenstva a v neposlednom rade má tiež priaznivé účinky na kožu. Zmierňuje zápalové stavy a bolesti, má preventívne pôsobenie v prípade ochorení žíl a tepien. Za svoju účinnosť vďačí svojim biologicky aktívnym zložkám, ako sú:
flavonoidy, nazývané vitamínom P (predovšetkým veľké množstvo kvercetínu a rutínu),
karoténoidy (180 mg/100 g),
karotín,
kyselina listová,
vitamíny A, E, K,
provitamín D (rastlinné steroidy),
fytoncyty,
triesloviny,
minerálne soli (železo, bór, mangán),
organické kyseliny (vínna, jablčná),
nenasýtené mastné kyseliny (napr. kyselina oleínová).
Rakytníkový olej podporuje liečbu:
žalúdočných a dvanástorníkových vredov a chorôb hrubého čreva,
neutralizuje negatívne pôsobenie žalúdočných kyselín,
zápalových stavov tráviaceho ústrojenstva,
zápalových stavov slizníc (ústna dutina, pošva),
hnačiek,
kožných chorôb a poranení kože (mykóza, popáleniny, omrzliny, preležaniny, popraskané bradavky dojčiacich žien),
ochorenia obehového ústrojenstva – predchádza rozvoju trombotického zápalu žíl, arterioskleróze a srdcovým infarktom,
poškodenia slizníc po chemoterapii,
hemoroidov, bolestivých trhlín konečníka.
Rakytníkový olej zároveň zvyšuje odolnosť organizmu a dopĺňa nedostatok vitamínov a minerálov. Je tiež známym a veľmi ceneným kozmetickým prostriedkom, pretože má pozitívny vplyv na pokožku a vlasy.
Rakytníkový olej je možné užívať vnútorne i zvonku
Vnútorne:
Odporúča sa 5 kvapiek denne počas jedla v závislosti na druhu liečby. Najlepšie je užívať olej priamo, prípadne zmiešaný s jogurtom, kefírom alebo kyslým mliekom.
Za účelom dosiahnutia maximálneho efektu je vhodné spojiť vnútorné i vonkajšie užívanie.
Zvonku:
- na natieranie postihnutých miest,
- na výplachy ústnej dutiny a hrdla,
- vo forme obkladov,
- ako zložka pleťových a vlasových masiek.
Olej je možné miešať s krémami, balzamami a olivovým olejom.
Upozornenie
Výrobok nie je určený deťom do 3 rokov. Tehotné a dojčiace ženy musia prípadnú konzumáciu konzultovať s lekárom.
Dávkovanie
Dospelí 5 kvapiek denne, deti od 3 rokov 3 kvapky denne.
Rakytníkový olej firmy Pharma Activ
Rakytníkový olej firmy Pharma Activ sa získava prírodnou metódou lisovania z plodov Rakytníka sibírskeho – odrody najbohatšej na blahodarné zložky. Preto tento prípravok obsahuje veľké množstvo karoténoidov – 182 mg na 100 g, čo zaisťuje jeho vysokú akosť a účinnosť.
Komentáre - Rakytníkový olej
| Dátum | Meno | Komentár |
|---|---|---|
| 23.11.2010 15:08 | vilo | rakytnik |




