Vitajte na našej stránke. Zaregistrujte sa a zbierajte body za nákup.

Energetický vampirizmus

Zdieľať na sociálnych sieťach

V rámci mojej terapeutickej praxe sa klienti vracajú aj do minulých životov a zažila som škriatkov, elfov, víly, obra, ale nik sa ani nestretol s naozajstným vampírom (upírom) ako ho opisujú legendy a ani nim nebol. Napriek tomu som prijala pozvanie do relácie o vampíroch, ale aj energetických upíroch. V článku nájdete informácie , ktoré sa do relácie nedostali, ale aj video z vysielania. Nájdete ho na konci článku.

 

Začala by som tým, že je vedecky dokázane, že všetko je energia – naše telá sú z hmotnejšej energie –to je kosť, orgány, koža a menej hmotnej voda – krv. Ale tým naše telo nekončí.

Okolo každého z nás je ešte energetický obal – volajú to aura– energia.

Pri každom stretnutí človeka s človekom, alebo myslení na neho prúdi táto energia medzi nami –dotýka sa, prelína, komunikujeme spolu. V tejto energii „aure“ - sa odráža všetko čím žijeme. Naša strava, myšlienky, postoje, vzťahy k sebe, vzťahy k iným, k životu. Aura nabitá pozitívnymi pohľadom  u človeka, ktorý nemá v sebe nič negatívne, ani nikdy nezažil nič traumatické, alebo je so všetkým vysporiadaný, je neporušená v oválnom tvare. Dosť veľká a stále rozpínavá, napojená na univerzum,  v spojení cez dušu s bohom, vesmírom .. Jednoducho stále prijímajúca energia.

U ľudí, ktorí prežili  traumu, alebo sú s niečím nevysporiadaní – majú nejaký problém, v aure vznikajú trhliny. Pokiaľ je viac negatívnych postojov k životu, k ľuďom, alebo k životnej situácii je energia v aure negatívna, zmršťujúca. Teda aura sa  zmenšuje a zároveň sa osoba uzatvára do seba. Taká osoba nie je schopná prijímať energiu z univerza.

Väčšina z nás má nejaký problém, zažili sme už traumu, smútok, strach, des,  máme na niečo negatívny pohľad a preto aura nie je neporušená, ale nachádzajú sa v nej  trhlinky, väčšie , menšie.

Máme zväčša energiu v aure –pozitívnu a časť negatívnu. Keďže tá pozitívna energia je rozpínavá a tá negatívna je zas zmršťujúca - vznikajú víry a tým sa vytvárajú tie trhlinky v energetickom obale. Preto sa do seba uzatvárame a nevieme úplne prijímať  energiu z univerza. Preto ju potrebujeme pritiahnuť zo svojho okolia.

Keďže v aure  vznikajú víry, v momente  keď sa dvaja ľudia stretnú, ktorí nejakým spôsobom rezonujú, tak ten čo ma málo energie „ energetický upír“ vysáva energiu z toho druhého.

Rezonujú, tým sa myslí, že môžu riešiť rovnaký problém, ale aj v opačnom aspekte  (alkoholik- abstinent). Jeden má pocit, že je obeť a druhý môže byť v ten deň na seba nahnevaný, že niečo neurobil dobre. V takom prípade upír „ obeť“ vyvoláva v ostatných súcit a vinu a osoba, ktorá je vysávaná cez  pocit viny (tento pocit viny nemusí vôbec súvisieť s upírom) necháva sa energeticky strhnúť a odovzdáva mu časť svojej energie.

Ak by sa náš energetický upír stretol s osobou, ktorá je napojená na univerzum -  cez neho k upírovi ide energia. Keďže ta pozitívna energia je rozpínavá a negatívna zmršťujúca vcucne pozitívnu energiu upír do seba. Avšak v takomto prípade  sa  osoba s nedostatkom energie nabije, ale druhá osoba,  napojená na vesmírnu energiu nepociťuje stratu. Čiže osoba, ktorá je  úplne v harmónii má energiu pozitívnu rozpínavú a odovzdávajúcu, ale zároveň napojením na vesmír aj prijímajúcu. 

Nezabúdajme aj na to, že naozaj všetko je energia aj naša emócia a emócia to je veľmi chytľavá energia. Preto sa stáva, že v blízkosti smutného človeka osmutnieme aj my, môžeme sa cítiť rovnako unavení, môže nás bolieť hlava....
 

Energetickým upírom môže byť ktokoľvek, cudzí človek v autobuse a aj partner, ale aj učiteľ, alebo mama. Myslím si, že v rámci života sa každý z času na čas, keď má  ťažšie obdobie, či nevie pustiť dušičku mŕtveho  blízkeho,  stáva upírom a načerpáva energiu od iného  blízkeho, alebo aj terapeuta.


Uvedomme si, že vždy je to o vzájomnom partnerskom vzťahu dvoch osôb a nie len o zlom upírovi, teda o toxicite jedného v toxickom vzťahu. Teda neschopnosť povedať nie, odísť a zastaviť je problém obete – pravdepodobne tiež rieši nejaký vlastný emocionálny či osobnostný blok.

 

Najbežnejším kradnutím energie je hádka, ponižovanie, ohováranie. 
 

Najčastejšie typy
Pesimista-obeť
Večný pesimista, nič dobré neskončí, všetko je nesprávne a všetci sú zlí a všetci za to môžu, iba oni sú obete a nenesú žiadnu zodpovednosť ... Všetko vidia na čierno, stále nariekajú. Na systém, na prácu, na vzťahy, na zdravie... Priživuje sa na súcite . V podstate sú to nešťastníci, ktorí nedokážu akoby sa pohnúť z miesta a neuvedomujú si, že svoj život môžu sami zmeniť, poprípade majú traumu z akejkoľvek zmeny.


Čo robiť?
Neľutujte, vy nie ste zodpovední za jeho svet, za jeho život a ani za to, že sa takto cíti. Po prvom momente, keď odmietnu vašu pomoc, malo by vám byť jasné, že chcú len váš čas a vašu energiu. Ak nemáte teda potrebu mu ani jedno dať, jednoducho sa ospravedlňte a odíďte. Prosím odíďte s pocitom spokojnosti . Ak ostane vo vás pocit ľútosti a myslíte na tú osobu ďalej v podstate jej dávate energiu ešte stále.


Narcis
Je osoba ktorá sa snaží zapadnúť, alebo oddeliť sa svojim zovňajškom. Je tam často nejaký vnútorný pocit neistoty, či strach z prijatia okolím. Preto si potrebujú stále akoby kompenzovať svoj strach neustálym uisťovaním od okolia, že sú dokonalí. Tým pádom to vyzerá akoby boli zameraný výhradne na seba a svoje ciele. Často bývajú milý, no rozprávajú len o sebe, alebo o tom, čo zaujíma ich. Ak zmeníte tému, odchádza alebo vás nepočúva. V podstate si získava vašu energiu tým, že neustále pútajú vašu pozornosť na seba a očakáva pochvaly, ale sami nedokážu dať adekvátnu pozornosť iným. Často si ich pritiahnu osoby, ktoré majú tiež problém so sebavedomím.


Čo robiť?
Ak nemáte potrebu byť v nevyváženom vzťahu, kde zväčša len jeden dáva a druhý prijíma, jednoducho to ukončite. Respektíve naučte sa povedať prepáč, teraz nemám čas.

 

Histerka, extrémista
Takáto osoba si vytiahne z vás energiu, tak že preháňa. Urobí veci a správa sa nevhodne v nevhodných situáciách a tak ako to nečakáte. Z maličkosti urobí veľkú vec. Často sú to osoby, ktoré majú za sebou vážny traumatický zážitok s ktorým sa nevysporiadali, alebo ťažké detstvo. Či nedostali dostatok pozornosti v útlom veku. Najlepšie vcucnú energiu z osôb, ktoré sa nevedia postaviť sami za seba, teda skôr submisívne. Alebo tiež majú za sebou negatívne až traumatické skúsenosti z detstva.


Čo robiť?
Pokiaľ sa dá, sústreďte sa len na to, čo potrebujete riešiť s touto osobou a ostatné prejavy púšťajte jedným uchom dnu a druhým von. Niekedy môže pomôcť uistenie, že situáciu zvládnu. Pokiaľ sa to nedá, ospravedlňte sa, že im neviete pomôcť a choďte preč.

 

Pedant, kontrolór, kritik
Toto sú osoby, ktoré majú jasnú predstavu o všetkom a žijú v presvedčení, že jedine tak to má byť a tak je to správne. Preto tlačia svoje okolie, aby plnili ich predstavy a snaží sa pútať pozornosť a vyberať energiu tak, že vás poníži, neustále chce aby všetko bolo ešte lepšie. Všetko chcú mať pod kontrolou, lebo len tak je to správne. Vždy nájdu chybu. Často sú to osoby, ktoré žili, alebo žijú v strachu zo zlyhania. Tento strach ich stále tlačí k dokonalosti. Ich obeťou sa zväčša stávajú osoby, ktoré riešia tiež vnútornú neistotu zo zlyhania a pocit nedokonalosti.


Čo robiť?
Uvedomte si, že každý jedinec má vlastnú predstavu o dokonalosti a každá je dokonalá. Nájdite kompromis, alebo povedzte, že sa vám to páči po vašom . Pokiaľ sa dá upozornite ho, že rešpektujete jeho predstavu, ale vy máte svoju. Ak trvá na vlastnej musí sa o to sám pričiniť, alebo jednoducho sa mu vyhnite.


Provokatér
je zmes – pedanta, kontrolóra, kritika, alebo extrémistu a snaží sa vás a situáciu dostať do krajnosti. V tom momente sa cíti silný. Vycucá vás z energie, keď mu na hru, hádku skočíte. Ona ta hádka, alebo to čo vám vyčíta totižto nemá riešenie. Sú to osoby, ktoré zväčša boli ponižované a nepoznajú, akoby iné spôsoby správania iba siláka a obeť.. Je pre nich lepšie byť silák. .. Obeťou sa môže stať ktokoľvek kto sa nechá vlákať napr. do hádky.


Čo robiť?
Nenechať sa vyprovokovať a vtiahnuť do hádky. Uvedomiť si, čo chceli riešiť skôr, ako vás začali hnať do kúta, skôr ako ste sa začali hádať. Snažte sa pokojne neodísť z pôvodnej témy, ale odísť z priestoru.


Ďalej môže byť manipulátor, ale upír dočasný môže byť aj veľmi zamilovaný človek-závislí na láske svojho milovaného.. ..
 

Ako sa proti nim brániť?
Spracovať si vlastné osobnostné, alebo psychické problémy, bloky a naučiť sa asertívne správať, vedieť povedať nie, odísť. Uvedomiť si, že vy máte rovnako právo na názor ako aj ten druhý, ale nemusíte ho zdieľať. Zároveň si uvedomiť, že aj keď máte iný názor, ste plnohodnotný človek, ale rovnako aj ten druhý..

Ešte je možnosť, akoby si vytvoriť energetický obal biely, okolo svojho tela - nejaké také vajíčko cez ktoré nič negatívne neprejde. Ďalej je možné si predstaviť, že ste zabalený v nejakom plášti . Existuje cvičenie –energetická očista tela, keď sa akoby otvára aura a čistí a potom sa zas napĺňa pozitívnou energiou. Nakoniec sa uzatvára a tým sa akoby zharmonizuje energia v aurickom obale a nie sme takí náchylní stať sa obeťou.

Pomáhajú kamene, bylinky, meditácia, ale najlepšia cesta je spracovať si v terapiách svoje problémy, vzťahy a prijať sám seba..
Kurzy kde sa rozvíjate a naučíte techniky ako pomôcť iným

Ostatné si môžete pozrieť v relácii "Rozhovory cez polnoc" : 

Video z vysielania v Tv TA3

Mgr.Jolana Kusá psychologická poradkyňa a PhDr. Milada Ragasová terapeut energetickej psychológie  :  

Energický vampirizmus




Nový komentár

© 2020 - 2024 L.E.A. spol s.r.o. - www.milara.sk
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency