Vitajte na našej stránke. Zaregistrujte sa a zbierajte body za nákup.

Detox

Zdieľať na sociálnych sieťach

Detoxikácia organizmu, celková očista tela a v podstate celkové zdravie nie sú otázkou odopierania si jedla počas niekoľkých dní, alebo krátkodobej zmeny stravovania. Detoxikácia je súbor viacerých zmien. Niektoré môžu trvať dlhšie a niektore kratšie, ideálne je opakovane aplikovať. V článku vám ponúkame viacere možnosti.

Očista jednotlivých orgánov ľudského tela slúži k odstráneniu mnohoročných usadenín v tkanivách a bunkách ľudského organizmu a tiež ako prevencia voči civilizačným chorobám. Oplatí sa ju zvládnuť minimálne 1x ročne, ale kto sa necíti dobre, môže niektoré z detoxikačných krokov realizovať aj častejšie. Zvýši sa tak naša imunita, vyčistí sa zažívací trakt, pečeň, obličky, zbavíme sa zápchy, lepšie nám začne fungovať lymfatický systém a nebudeme zadržiavať vodu v tele, výrazne sa zlepší naša psychika. Určite sa takto zbavíme nebezpečného prekyselenia organizmu, z ktorého pochádzajú všetky naše zdravotné problémy.


Detoxikácia, je už vlastne len záchranným prvkom pri havarijnom stave nášho tela, keď už často trpí imunita. Organizmus nie je zanesený len toxínami zo stravy, z ovzdušia, zo zlého stravovania, nedostatku pohybu na zdravom vzduchu. Je to aj každodenný stres, únava, chaos, hnev, zlosť, porušená psychika, rýchly spôsob života, nezvládanie základných úloh, nesústredenosť, ktoré zaplavujú organizmus oveľa viac ako potravinové produkty. Najčastejším prejavom intoxikácie organizmu je tetánia. Teda únava, kŕče, panický strach, depresie, obavy, epileptické záchvaty. Mnohí ani len netušia, čo im v skutočnosti je, ich psychika je natoľko zanesená psychotoxínami, že s nimi žijú ako v mierumilovných susedských vzťahoch. Alebo ich vedome potláčajú. Až nakoniec ich psychický a fyzický stav privedie k terapeutovi

 

V dnešnej dobe existuje množstvo terapií, ktoré sa zaoberajú detoxom tela aj psychiky, cez detoxikačné kúry, rôzne hladovky, oddelenej stravy, klystíry, až po regresné terapie, eft terapie, hypnózy. Prostredníctvom týchto terapií, vie terapeut spolu s klientom prísť na skutočnú príčinu intoxikácie organizmu, ako sú hnev, rôzne bloky, obavy, strachy, fóbie.  Zájsť do hlbín jeho podvedomia a tým nastoliť v tele aj mysli harmóniu, ktorá je dôležitá pre plnohodnotný život. 

        

diagnostika

Okrem terapií existuje aj diagnostika pomocou prístroja Quantum medical, ktorá pracuje na princípe biorezonancie. Priamo diagnostikuje všetko, čo spôsobuje intoxikáciu tela aj psychiky. 

 

Detox tela, resp. očista tela, je vhodná pre každého. Predovšetkým ak pociťujete stratu energie, chuti do života, alebo vás trápi imunita. Detoxikačná kúra nemusí byť náročná, ani chemická. Je vhodné zvoliť detoxikáciu tela pomocou prírodnej cesty, ktorá telo nezaťaží, ale naopak prečistí a povzbudí. Naši predkovia čerpali novú energiu len z prírody, teda z ovocia a zeleniny, ktorá im bola najdostupnejšia. Dôležitú úlohu pri detoxe zohrávajú minerály, vitamíny, antioxidanti, ktoré sú súčasťou pestrej stravy. Avšak ak ich je nedostatok v tele, telo stráca energiu, vitalitu, vznikajú rôzne zápalové procesy, oslabená imunita. Čo je príčinou takmer všetkých chorôb. Preto je nutné telu počas detoxikácie dodať všetko, čo potrebuje k zdravému fungovaniu. Okrem zdravej stravy a zdravého pohybu sú to výživové doplnky, ktoré urýchľujú proces detoxikácie, najmä prísun vitamínu C, vitamínu E, selénu, zinku, hroznových jadierok, chlorofylu, pestreca mariánskeho, oregána, Yuccy, zeleného jačmeňa,  púpavy. 

 

Balíček "Detox" obsahuje všetky potrebné vitamíny a minerály, ktoré sú potrebné pre organizmus na jeho celkový detox:

 

tekutý chlorofyl

kvapky pestrec mariánsky + púpava

kapsuly BorelissPro

kvapky Oregáno v sezamovom oleji

tablety Yucca Shidigera

kvapky Grepofit drops

čaj Higavils

 

 

Výborným a efektívnym výživovým doplnkom na detoxikáciu a chudnutie s rozumom je fucus riasa, ktorá obsahuje jód, na správnu funkciu štítnej žľazy v kombinácii s pestrecom mariánskym a žihľavou, alebo pestrec mariánsky v kombináci s púpavou.

 

 

Ďalšia moderná detoxikácia vychádzajúca z prírody a múdrosti našich predkov je

liečba pijavicami, tzv. hirudoterapia

 

Terapia, liečba pijavicou lekárskou je jedna z terapií, o ktorej ľudia toho veľa nevedia v súvislosti s detoxikáciou organizmu a patrí medzi terapie s vysokým efektívnym výsledkom.hirudoterapia


Detoxikačná kúra pomocou pijavice lekárskej je jedna z najúčinnejších. Zostava a priebeh terapie je úžasná v jej jednoduchosti a účinnosti k spusteniu vnútorných procesov a detoxikácie tela. Vznikla na základe spojenia najzaujímavejších bodov z rôznych hirudoterapuetických postupov. Doporučuje sa ju používať pri prevencii, na detoxikáciu a čistenie tela. Taktiež vtedy, keď je viac rôznych problémov, a my sa neviem rozhodnúť, čím začať. Realizuje sa 1-2 do roka. Pozostáva zo siedmych priložení pijavice lekárskej s odstupom 5-7 dní. 

 

 

Detoxikačná kúra pozostáva z niekoľkých prikladaní pijavice lekárskej:

1. Priloženie v oblasti pečene - priloženie je prospešné pre pečeň, jej funkciu, vyčistenie, čistenie tela, teda celkový detox. Má však vplyv aj na trávenie. Uprednostňuje sa pri alergiách, kožných problémoch, vyrážkach. Prikladajú sa 3 pijavice lekárske. 

 2. Priloženie v oblasti kostrče (chrupavka, kríž) - to miesto sa považuje za univerzálne a veľmi účinné pre celú panvu a dolné končatiny. Uprednostňuje sa pri problémoch s kŕčovými žilami, či ischémii. Používa sa hlavne vtedy, keď nie je možné priloženie priamo na dolné končatiny. Prikladajú sa 3 pijavice lekárske.

 

 3. Priloženie v oblasti obličiek - toto priloženie je spúšťačom silných očistných procesov. Ovplyvňuje aj celý močový trakt a pečeň. Je základom očisty, pomáha pri všetkých ekzémoch a alergii. Prikladajú sa 2-3 pijavice lekárske na každú obličku. 

4. Priloženie v oblasti ľavej ruky medzi biceps a triceps, alebo na hrudník - oblasť srdca - Na tomto mieste sa prejavujú minimálne reakcie. Je veľmi vhodné na testovacie prikladanie pijavice lekárskej, taktiež ak potrebujeme rýchlo dostať bioaktívne látky do tela. Je to priama cesta do srdca a odtiaľ sa látky veľmi rýchlo rozširujú do celého tela. Prikladajú sa 3 pijavice lekárske.

5. Priloženie v oblasti za uši za každé ucho - toto miesto je vysoko účinným miestom pre celú hlavu, oči, uši, dutiny, mozog, stredné ucho, migrény, cievy hlavy. Často sa toto miesto využíva pri problémoch s vysokým krvným tlakom. Prikladajú 2 pijavice lekárske za každé ucho.


6. Priloženie v oblasti pečene a sakrálneho trojuholníka- tento trojuholník má podobné vlastnosti ako kostrč. Obe miesta sú najbližšie ku konečníku a hemoroidom. Samostatne sa táto oblasť používa na  panvu, riešenie ženských a mužských problémov, ochorenia delohy, vaječníkov, močového mechúra, prostaty, myómy, endometriózu. Prikladajú sa 2 pijavice lekárske.

7. Priloženie v oblasti pravej lopatky, medzi krížovú oblasť a lopatku a medzi rebrá Th3 a Th4) - toto priloženie záverečnou bodkou detoxikačnej kúry. Je to výborné miesto na všetko, čo súvisí s pľúcami, alergiami, astmou, dýchavičnosťou a pod. Má priamy vplyv na vlastnosti krvi. Hovorí sa mu tiež prvá pomoc pre pľúca.  Prikladajú sa 3 pijavice. 

 Na celú detoxikačnú kúru je potrebných približne 13 až 27 pijavíc lekárskych.

Pre celé telo je efektívnejšie, pokiaľ aplikujeme dve takéto detoxikačné kúry bez prestávky za sebou.

 zdroj:

Internet, 

Terapie pro zdraví, Radko Legát

 články poradenstvo milara


Nový komentár

© 2020 - 2024 L.E.A. spol s.r.o. - www.milara.sk
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency