Vitajte na našej stránke. Zaregistrujte sa a zbierajte body za nákup.

Mozog spočívajúci v žalúdku

Zdieľať na sociálnych sieťach

Mozog spočívajúci v žalúdku

 

  • Často sa teraz rozpráva o tzv. druhom mozgu v žalúdku, resp. v črevách. Poukazuje sa pri tom na jedlo?
  • Alebo na to čo nemôžeme, môžeme stráviť? 
  • V bruchu cítime tlak, stiahnutie, šum motýlikov a iné veci práve pri pocite. Prečo je to tak? 
  • Prečo bolí hlava keď človek zje niečo nevhodné? 
  • Prečo sa   napr. stiahne žalúdok, keď máte nepríjemný pocit? 
  • V čom naozaj spočíva "mozog žalúdka"? 

 

Tráviaca sústava, alebo šťastie spočívajúce v žalúdku:

- V prvom rade si potrebujeme ujasniť, že tráviaca sústava nášho tela je veľký orgán, ktorý je pomerne rozsiahly. Trávenie začína  od ústnej dutiny, my sa  však zameriame len na oblasť od žalúdka hore.

- Výsledok jeho činnosti reguluje, dopĺňa, alebo aj vyčerpáva celé telo. Vďaka činnosti tráviacej sústavy máme dostatok živín, ktoré ovplyvňujú aj činnosť mozgu

Dnešná veda jasne spája problémy pri príjme a vstrebávaní v  črevách s problémami psychickýmiporuchami učenia, alebo dokonca s autizmom. Často sa problém so vstrebávaním živín spája aj s tzv. autoimunitnými chorobami. Dokonca niektoré autoimunitné ochorenia spôsobujú neschopnosť vstrebať niektoré látky bežne vyskytujúce sa v potravinách, alebo poškodzujú  črevá a  orgány tráviacej sústavy.  

- Vďaka strave a tráveniu si dokáže telo vytvoriť jeden z tzv. hormónov šťastia (sérotonín), alebo hormón  spánku (melatonín), ktorý je pre spokojnosť veľmi dôležitý.  Tvorbu týchto hormónov podporuje  aminokyselina Tryptofan.  

 

Energetické dráhy:

- Naše telo má okrem tráviacej sústavy aj  meridiánové dráhy, ktorými prúdi energia. Energia získaná aj zo stravy môže posilniť, alebo aj oslabiť jednotlivé orgány

Meridiánmi, alebo energetickými dráhami sa viac zaoberá čínska medicína, ktorá hovorí o kompletnom prepojení celého tela, všetkých emócií, toku energie, ale aj strave. Meridiánmi a jednotlivými bodmi sa zaoberá akupunktúraakupresúrareflexné masáže, taktiež terapia EFT.  Vráťme sa však späť k prepojeniu žalúdka, emócii a mozgu.  

- Poznáme meridiány napr. srdca, žalúdka, žlčníka, čreva, pečene viď obrázok. Tieto meridiány nám prúdia cez telo, končatiny, prsty, ale aj hlavu. Nie je div, že keď sa človek naje  nesprávnych potravín cíti bolesť v hlave, alebo nemá dostatok energie na mozgovú činnosť. Zároveň to funguje  aj opačne, príliš negatívne myšlienky oslabujú prúdenie a vytvárajú iné hormóny, iné baktérie v črevnom trakte a oslabujú schopnosť vstrebávania a vytvárania hormónov pre šťastie. Mozog a tráviaci trakt sú prepojené.

 


obrázok - zdroj : net



Emócia - energia v tele, v jedle:

- Každé telo, orgán, plod, živý aj neživý predmet má energetické pole nabité energiou a s ňou spojenú emóciu.  

- Orgán alebo  telo človeka, ktoré je zdravé a má pozitívne pocity, má iné frekvencie energie, ako chorý človek s nepríjemnými pocitmi (strach).  Tieto energie vieme zmerať a vyhodnotiť zdravotný stav biorezonančnými prístrojmi.

- Keďže takéto frekvencie má aj jedlo a všetko čo je okolo nás, jedlo, ktoré prijímame, prijímame s ním aj energetickú informáciu. Preto jedlo napríklad z vystresovaného zvieraťa je prínosom stresu aj pre človeka, ktorý ho konzumuje. Jedlo pestované v skleníku strojmi, bez slnka je prínosom napríklad prázdnoty. Jedlo navarené kuchárom, ktorý bol práve nahnevaný, tiež prenáša informáciu hnevu svojmu konzumentovi. 

- Takýmto spôsobom sa žalúdok a tráviaci trakt opäť stáva „mozgom“ a prijímačom emocionálnej informácie.  Stávaš sa tým čo zješ...

- Keď sme pri energetickom poly môžeme si povedať aj o čakrách, energetických tokoch v našom tele. 

 

Čakry spojené s trávením sú:

·      prvá – tzv. základná čakra, ktorá je zároveň akýmsi prepojením medzi nami a zemskou energiou - matkou zem. Ovplyvňuje nie len vylučovanie z tela škodlivín, ale aj pocit zmysluplnosti, alebo istoty k životu. Je dôležitá pri počatí a rodení,  

·       druhá čakra, ktorá má na starosti prúdenie vody, jej vstrebávanie a vylučovanie močovými, ale aj tráviacimi cestami, ovplyvňuje naše pohlavné orgány, ale aj vzťahy intímne. K intímnym vzťahom patrí vzťah k partnerovi (sexualite, schopnosť prijať sa ako muž, žena), deťom, rodičom, ale aj pocit blízkosti k bohu v podobe života.  

·       tretia čakra okrem iného nazývaná aj solár plexus má na starosti napríklad žalúdok, pankreas, nadobličky a emocionálne je prepojená s okolím. Ovplyvňuje preto náš vzťah k okolitému svetu - pocit bezpečia, uznania.

- Pokiaľ máme problém na niektorej úrovni vzťahov, alebo práve riešime ťažšie životné situácie, ktoré súvisia s uvedenými čakrami  prejavuje sa to aj na funkcii našich tráviacich orgánov od žalúdka dole.  

- Ako sme vyššie uviedli, práve tráviaci trakt má na svedomí tvorenie aj hormónov šťastia, častokrát sa potom dostávame do čarovného kruhu negatívnych emócií a myšlienok.  

 

Emócie a stiahnutý žalúdok:

- Prvé dve  čakry sú veľmi dôležité aj pri počatí dieťaťa a nosení dieťaťa. Počas počatia prechádza spermia  pohlavnými orgánmi do maternice k vajíčku matky. Počas sexu a intimity obaja muž aj žena mali pocity, ktoré boli prepojené aj s oblasťami prvej a druhej čakry a pohlavnými orgánmi, podbruškom

- V období prenatálnom po celý čas až po pôrod je celé telo budúceho človeka vlastne veľmi blízko tráviaceho traktu matky, je v jej lone, v jej brušku. 

- Všetky emócie, ktoré zachytávame od matky a od otca a z okolia, prežívame v maminom bruchu. Mamine brucho však vníma nenarodené dieťa ako vlastné. Počas tohto obdobia sa nevyvíja len ľudské telo, ale aj psychika, množstvo vzorcov správania, emócii, ktoré neskôr v živote používame, aby sme boli efektívnejší v rozhodovaní. 

- Po narodení pri zaktivovaní nejakej podobnej situácie, alebo správaní napríklad z okolia sa zaktivujú aj pocity a často ich práve cítime v oblasti brucha, presne tak ako keď sme boli v maminom brušku.  

- Dnes je dokázané, že pri strese môžeme trpieť hnačkou, alebo vracaním, akoby sa nám roztrasie žalúdok. Je to vlastne prenesená informácia z času prenatálu, keď rozrušenie mohlo ohroziť prežitie plodu...

 

Riešenie a zlepšenie zdravia:

- Začína v zmene jedla a mysle. 

- Vhodné je doplniť správne doplnky výživy, ktoré môžu zlepšiť činnosť tráviacich orgánov

Aké potraviny sú nevhodné

- je to veľmi individuálne, ale spoločne dôležité  je zistiť info z akých zdrojov pochádzajú.

- Ďalším dôležitým bodom je, zistiť alergény a potravinové intolerancie. Je to  možné s biorezonančným prístrojom, avšak, tak ako sa vyvíjame v behu života, menia sa aj vhodné potraviny.

- Niekedy je nutné prejsť terapiami a vysporiadať sa s krivdami z minulosti a odpustiť sebe a tým čo ublížili. 

- Takto zmeniť postoje, emócie a tým zlepšiť funkčnosť tela a mozgu. 

- Prejsť si obdobie prenatálu v terapii odporúčam všetkým, ktorí chcú lepšie rozumieť sebe a aj svojim predkom, alebo sa pohnúť iným smerom.

 


Nový komentár

© 2020 - 2024 L.E.A. spol s.r.o. - www.milara.sk
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency