Vitajte na našej stránke. Zaregistrujte sa a zbierajte body za nákup.

Bledé a studené prsty

Zdieľať na sociálnych sieťach

Raynaudova choroba


- Alebo tiež známa pod názvom Blednutie prstov, je ochorenie, ktoré sa vyskytuje najčastejšie u  žien. Postihuje predovšetkým  ruky  a menej časté sú prejavy na dolných končatinách. 

Príčinou je:

- Reakcia vyvolaná chladom alebo stresom. Niekedy je za  tým chladné, vlhké počasie, alebo aj vypitie chladivého nápoja. Niekedy stres, ale často človek ani nevie aký je dôvod vedome

Z medicínskeho pohľadu:

- Toto ochorenie vzniká ako priame funkčné poškodenie cievneho systému. Ide o záchvatové stiahnutie ciev prstov. Čoho výsledkom sú biele, chladné a na dotyk citlivé prsty. Ich hybnosť je zhoršená a obmedzená. V prípade, že stav kŕčovitého stiahnutia trvá dlhšie, objavia sa ďalšie príznaky ako je začervenanie a bolesť najmä končekov prstov. Ak tieto záchvaty trvajú ešte dlhšie alebo sa opakujú, vznikajú zmeny na koži. Prsty postupne menia farbu, modrajú, opúchajú a môžu sa tvoriť bolestivé vriedky na špičkách prstov. Niekedy záchvaty trvajú minúty až hodiny. Po prekonaní záchvatu sa všetko vracia do normálu.

- Podobné príznaky ako sú u Raynaudovej choroby má aj Raynaudov syndróm. V tomto prípade ide o sprievodné ochorenie vážnejších chorôb neurologických, ortopedických, reumatických alebo aj nádorových. Tu je nutné liečiť predovšetkým toto základné ochorenie.

Ako prevencia a úspešná liečba Raynaudovej choroby

- Je ochrana pred chladom a vlhkom. Dôležité je neprechladnúť a taktiež prestať fajčiť. Udržiavať ruky v teple počas chladných dní nosením rukavíc. Vyhýbať sa chladivým nápojom, ktoré tiež bývajú spúšťačom záchvatu. Základom pozitívnej liečby je psychická pohoda, žiadny stres či hnev. Taktiež je dôležité zvýšiť imunitu, pohyb na čerstvom vzduchu, zdravá strava a dostatok vitamínov.  

Z psychického pohľadu:

- Ide často o stres z neschopnosti niečo „uchopiť“ zmeniť. Akoby človeku sa diali veci a situácie, ktoré má pocit že mu ubližujú , ale nemôže ich zmeniť.

- Vzhľadom na to, že spúšťačom ochorenia je hlavne psychická a fyzická nepohoda. V praxi sa nám ukázala ako vhodná a efektívna terapia EFT a niekedy aj hlbinná regresná terapia

Z doplnkov výživy:

- vhodným a mimoriadne účinný je bioinformačný širokospektrálny regeneračný prípravok s tonizačným, adaptogénnym a harmonizujúcim účinkom Stimaral. Zvyšuje odolnosť organizmu, fyzickú a duševnú výkonnosť, odstraňuje únavu a prinavracia energiu. Neobsahuje kofeín a ani nie je návykový. Má vyššie stimulačné účinky až o 40 - 60% ako kofeín.

- Ďalším vhodným prírodným produktom je Noc a deň od duolife. Ideálna kombinácia vitamínov a minerálov na celý deň. 

- Ďalej je to bylinný vysoko koncentrovaný produkt, obsahujúci bylinné výťažky, éterické oleje a bioinformačné zložky Korolen. Harmonizuje obehový srdcovocievny systém, pomáha pri akútnych alebo chronických chorobách súvisiacich predovšetkým so srdcom, cievnou a nervovou sústavou. Zlepšuje prekrvenie končatín, stav kŕčových žíl a zvyšuje elasticitu ciev a kapilár a zároveň detoxikuje organizmus. 

- Na podporu imunity je vhodný Vironal. Taktiež prírodný širokospektrálny bylinný regeneračný prípravok. Má antioxidačné a regeneračné účinky. Vironal výrazne posilňuje imunitu, chráni pred infekčnými chorobami, pomáha pri prevencii vírusových a bakteriálnych ťažkostiach. 

- Vhodný je aj Liquid gold, ktorý obsahuje omega- 3-mastné kyseliny. Je najdôležitejším prírodným zdrojom nenasýtených mastných kyselín a vitamínov A a D, K. 

- Ďalším prípravkom je Flavocel. Je vyrobený z koncentrovaného extraktu ibišteka, obohateného o vitamín C a o špeciálnu zmes éterických olejov. Podporuje imunitu, má antioxidačný účinok a chráni pred škodlivými vplyvmi voľných radikálov.

- Na vonkajšie ošetrenie pokožky postihnutej Raynaudovou chorobou je vhodné použiť, bioinformačný širokospektrálny regeneračný krém s vyváženým bylinným komplexom a vysokým obsahom termálnej vody zo žriedla Podhájska – Ruticelit. Má protizápalové a protinádorové účinky. Komplex biologicky aktívnych látok rastlín a minerálov napomáha k zlepšeniu stavu pri cievnych ťažkostiach, nedostatočnom cievnom obehu a pre osvieženie ciev rúk a nôh. 

Dá sa to úplne zmeniť ?

- Prejdením a spracovaním tráum v terapiách sa často problém zmierni, alebo úplne vymizne. 



Nový komentár

© 2020 - 2024 L.E.A. spol s.r.o. - www.milara.sk
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency