Vitajte na našej stránke. Zaregistrujte sa a zbierajte body za nákup.

Prečo pozitívne myslenie niekedy nefunguje, alebo je dokonca škodlivé

Zdieľať na sociálnych sieťach

Pozitívne myslenie je skvelá vec, ale... niekedy jednoducho nefunguje.

- V našom mozgu je množstvo informácií , ktoré si myseľ dáva do určitých blokov, programov, vzorcov. Tieto informácie, bloky, programy, vzorce sa vytvárajú najviac v prenatálnom období (keď sa vyvíjame v brušku u maminky). V období ranného detstva, ale aj zakaždým, keď sa niečo deje prvý krát.  Počas prenatálneho vývoja preberáme vzorce už vytvorené aj od svojich rodičov.

- Pomocou týchto programov sa vytvoria isté filtre pre vnímanie reality, ale aj vytváranie zámeru, možnosti, ktoré vnímame vo svojom okolí. Všetky programy, filtre robí náš mozog pre našu ochranu, ale aj aby sme čo najrýchlejšie konali. Napriek tomu, že niekedy sú negatívne, alebo už zastaralé nútia nás myslieť a konať podľa nich. Všetky tieto informácie sú v našom podvedomí. Na vedomej úrovni sú už len výsledné informácie a prejavy, naše konanie, alebo napr. vedomé túžby.

- Vo chvíli, keď  vy chcete niečo zmeniť a pozitívna myšlienka je v súlade s tými všetkými informáciami, ktoré máme  v podvedomí je veľmi ľahké, že sa to splní.

  • Napríklad :

- Maminka  počas tehotenstva študovala a vnímala to, ako výborný nápad. Veľmi sa jej darilo, a všetci v jej okolí to vnímali ako správny spôsob života. Vy si teraz pozitívne želáte,  aby ste našli vhodnú školu a aby vás prijali. Vaša myseľ to vyhodnotí ako bezpečný spôsob života, bezpečné miesto. Preto vás ľahko pritiahne informácia o zaujímavej škole, ktorá sa vám páči a aj vás príjmu, lebo bude jednoduché sa pripraviť na prijímačky. Ľahko sa naplní vaše pozitívne presvedčenie.


Ak však nie sú vaše pozitívne predsavzatia v súlade s podvedomím.

·       Napríklad :

Chcete schudnúť tak že, budete behať a cvičiť každý deň. Avšak počas prenatálneho obdobia maminka mala rizikové tehotenstvo a počas krátkeho behu mierne krvácala, vy v nevedomí môžete mať informáciu, že pohyb je ohrozením.  Jednoducho sa vám nepodarí pravidelne športovať, pretože vaša myseľ dá zámer na iné činnosti a behať budete len krátko a s nepríjemnými pocitmi.

- Ak máte prežité negatívne situácie v detstve, neskôr podobné v dospelosti. Potom ste často žili v strachu, možno sa vyhýbali určitým vzťahom.


Pozitívne myslenie v podobe:

·       Napríklad :

- Už stretnem ideálneho partnera, alebo výbornú prácu je ako náplasť na hnisavú ranu, jednoducho nemôže fungovať. Práve naopak ešte môže zhoršiť situáciu. Neprijatie a neakceptovanie aj negatívnych emócií je pre psychiku veľmi zraňujúce.  Môže to naštartovať aj vážne psychické problémy.

Riešením je odhaliť situáciu, traumu , alebo aspoň vzorec, ktorý nás brzdí v tom, čo chceme pozitívnym myslením získať. Niektoré traumy, vzorce však môžu byť veľmi hlboko v nevedomí, prebraté od našich rodičov.

- Aj keď v nevedomí máme informácie, ktoré blokujú naše pozitívne predsavzatia neznamená to, že  je to definitívne. Všetky informácie, vzorce, programy je možné rôznymi technikami v terapiáchkoučingu  zmeniť a vytvoriť iné.


Ideálne sú techniky:

·         Regresných terapií

·         Rodinných konštelácií

·         NLP,

·         EFT technika.

 

Keď  negatívnu situáciu spracujete a odbúrajú sa negatívne emócie a postojezmenia sa  aj vaše filtre a programy.  Potom je jednoduché si dať pozitívne predsavzatie a žiť ho.


Nový komentár

© 2020 - 2024 L.E.A. spol s.r.o. - www.milara.sk
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency