Vitajte na našej stránke. Zaregistrujte sa a zbierajte body za nákup.

Zdravé kĺby, kosti, šľachy, väzivá, stavce

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kvalita života je priamoúmerná výkonnosti pohybového systému. Nie každý deň je radosť, aj keď by to bolo ideálne a chceme to tak. Život prináša aj ťažšie chvíle,des, smútok, žiaľ, úľak, a neraz aj strach. Takéto situácie psychika a energia tela vyhodnocuje ako šok. Stres, životné situácie, ktoré sú náročne si berú daň na našej psychike, nervovej sústave, ale aj pohybovej sústave. Mnohé závažné ochorenia, alebo ich rýchly príchod sú následkom náročného životného tempa a situácií. Pohybový systém a jeho problémy majú často psychosomatickú príčinu. Preto je potrebné riešenie hľadať na viacerých úrovniach.

Pohyb, hybnosť, rovnováha, stabilita sú nenahraditeľné funkcie. V prípade ich straty, alebo zhoršenia ich funkcie dochádza k poklesu kvality života, často až k prudkému poklesu. Človek jednoducho potrebuje funkčný kostný skelet, svaly i kĺby. Pre mnohé dámy sú dôležité aj kvalitné nechty. Ich vzhľad nám dá často avízo o zdravotných problémoch, o ktorých ani netušíme. Práve poruchy kĺbov a kostí sú častými príčinami akútnych, ale hlavne chronických zdravotných ťažkostí.

Kvalita života je priamoúmerná výkonnosti pohybového systému.

Nie každý deň je radosť, aj keď by to bolo ideálne a chceme to tak. Život prináša aj ťažšie chvíle, des, smútok, žiaľ, úľak, a neraz aj strach. Takéto situácie psychika a energia tela vyhodnocuje ako šok, stres. Stres, životné situácie, ktoré sú náročne si berú daň na našej psychike, nervovej sústave, ale aj pohybovej sústave. Mnohé závažné ochorenia, alebo ich rýchly príchod sú následkom náročného životného tempa a problémy pohybového systému  majú často psychosomatickú príčinu. Preto je potrebné riešenie hľadať na viacerých úrovniach.

Tak, ako človek starne, tak starne i jeho pohybový systém. Kosti, kĺby a svaly sa postupne opotrebúvajú a starnú. Schopnosť pohybu a celková hybnosť sa znižujú. Mnohé ochorenia pohybového aparátu majú pomalý gradujúci vývoj. Niektoré sú vrodené, iné sú získane. Niektoré vznikajú sekundárne ako súčasť iných ochorení.


Najčastejším ochorením v súčasnosti je degeneratívne ochorenie kĺbov. Vekom dochádza k zmenám na kĺboch, kostiach a chrupavkách. Spolu s nimi bývajú poškodené i mäkké štruktúry kĺbov. Najčastejšou chorobou je artróza. Postihuje predovšetkým bedrové kĺby a kolená.
U žien najmä po 50-tom roku života je to degeneratívna osteoporóza, ktorá vzniká stratou vápnika a kolagénu v kostiach, kĺboch. Vznikajú degeneratívne poškodenia chrbtice, ktoré sú v mnohých prípadoch nezvratné.
Veľmi častým problémom sú zápalové ochorenia kĺbov. Sú to veľmi nepríjemné, chronické ochorenia kĺbov. Sprevádzané sú výraznými klinickými ťažkosťami. Liečba je dlhá, ťažká a často málo efektívna. Ako zápalové ochorenie kĺbov dominuje reumatoidná artritída.
Ďalej sú to poškodenia kĺbov, ktoré majú primárnu príčinu v iných chorobách, tak ako napríklad psoriáza a dna. V týchto prípadoch je potrebné sa zamerať na skutočnú príčinu ťažkostí s kĺbami a to sú uvedené choroby.
Okrem uvedených ťažkostí sú to posttraumatické poškodenie kostí a kĺbov, vrodené poškodenia kostí a kĺbov, patologické zmeny kostnej hustoty, ktorá sa mení vekom.


Dnešná populácia sa nevyhne funkčnému poškodeniu pohybového systému a to najmä vďaka civilizačnej genéze ako sedavé zamestnanie, nadváha, stres, nedostatok pohybu. Čo s prejavuje bolesťou chrbtice, pri sedavom zamestnaní je to najmä krčná chrbtica, bolesti kĺbov svalov, ochabovanie svalovej hmoty, obmedzenie funkcie jednotlivých častí pohybového systému, obmedzená hybnosť, strata hybnosti a fyzickej kondície.


Človek dnešnej doby potláča dôležitosť pohybu, najmä zdravého pohybu, ktorý prináša napríklad fyzická práca v záhrade, turistika, plávanie, cvičenie. Pohyb je veľmi obmedzovaný nedostatkom času, prepracovanosťou, ktorá spôsobuje únavu a nechuť robiť čokoľvek ďalšie.

 

 

 

 

Okrem zdravého pohybu je možné väčšinou všetkým ťažkostiam,  predchádzať a to zdravou stravou a doplnením vitamínov, minerálov a prírodnými výživovými doplnkami zdravým pohľadom na život.  Zdravým životným štýlom. Ľudský organizmus nie zriedka potrebuje pomôcť, naštartovať a zharmonizovať.


Ak už organizmus potrebuje v tomto smere pomôcť, je dôležité si vybrať výživové doplnky, ktoré sú vyrábané na prírodnej báze, aby nezaťažovali tráviaci systém.


Najdôležitejšou súčasťou stavby kostí, kĺbov, šliach je kolagén, prírodná síra, vápnik, vitamín C, fosfor, inulín.


Kolagén 

tvorí 25% -30% všetkých proteínov v tele, zaručuje optimálnu funkciu chrupavky a kostí. Vyživuje všetky vnútorné orgány a tým ich správnu činnosť, jeho užívanie pôsobí komplexne na celý organizmus. Regeneračné procesy pomáhajú omladeniu a odstráneniu bolesti kĺbov, chrbtice a celého pohybového aparátu.


Prírodná síra

 po vápniku a fosfore je síra, podľa množstva, v poradí tretím minerálom prítomným v ľudskom tele. V tele dospelého človeka obsahuje priemerne 140 gramov síry, ktorá je využívaná skoro rovnomerne kožou, svalovým tkanivom a kosťami. V priebehu rokov spojivové tkanivá strácajú elasticitu. Je to pravdepodobne zapríčinené nedostatkom síry, ktorý vyvoláva stuhnutie svalov a väziva, starnutie kože.


Vápnik 

je jedným z najdôležitejších minerálov v tele, základom zubov a kostí. Vápnik neposilňuje len kosti a zuby, ale aj imunitný systém, znižuje hladinu cholesterolu v krvi, zabezpečuje zrážanie krvi a reguluje srdcovú činnosť.

 


Vitamín C

ovplyvňuje zužitkovanie minerálov i aminokyselín, ktoré sú kľúčové pre zdravé kosti, kĺby i svaly, jeho funkcia spočíva v napomáhaní spracovania a zužitkovania vápnika, železa alebo aj aminokyselín, napríklad pri tvorbe a regenerácii kolagénu, kostí či šliach.



 Fosfor

ako druhý najrozšírenejší minerál v ľudskom tele spolu s vápnikom zodpovedá za pevnosť zubov a kostí. Chýbajúci fosfor si telo odčerpá z kostí, ktoré môžu zoslabnúť. Nedostatok tohto minerálu sa prejavuje ich bolesťami, únavou, slabosťou, ochabnutosťou svalov, kazovosťou zubov, krvácaním ďasien a stratou chuti do jedla.


Inulín 

keďže prevažnú časť inulínu tvorí fruktóza, čiže ovocný cukor, inulín znižuje glykemický index potravín, jeho kalorická hodnota je minimálna až nulová a nezvyšuje ani hladinu krvného tlaku. Dokonca, dohliada na správne vstrebanie živín, predovšetkým vápnika, čím prispieva k zdravému vývoju kostí a pomáha predchádzať vzniku osteoporózy.

Balíček s prírodnými výživovými doplnkami, ktorý sme zostavili na základe uvedených faktov obsahuje všetky potrebné vitamíny a minerály, ktoré Vám pomôžu posilniť kĺby, kosti, šľachy, väzivá, stavce. Okrem toho sú nápomocné pri posilnení rastu vlasov, zubov, nechtov a zvyšujú elasticitu kože, nakoľko mnohé z týchto doplnkov nielenže obsahujú látky potrebné pre zdravú stavbu a funkciu pohybového aparátu ale sú súčasťou aj vlasov, nechtov, zubov a pokožky.


Každé ochorenie je vychýlenie zo správneho toku energií. Mnohé ochorenia najprv vznikajú v našej mysli, emóciách a sú následkom traumatických alebo ťažkých životných situácií. Okrem uvedených výživových doplnkov doporučujeme terapie ako regresná terapia, EFT terapia, hirudoterapia, ktoré sú v mnohých prípadoch oveľa účinnejšie a efektívnejšie, nakoľko riešia skutočnú príčinu zdravotných ťažkostí. Mnohé z nich majú mentálnu príčinu. Odstránením tejto príčiny zaniká, alebo sa eliminuje fyzický prejav ťažkostí.

 


Balíček na zdravé kosti, kĺby, väzivá, šľachy, stavce obsahuje:

Tekutý kolagén

ProStik kapsuly

Živa regena kapsuly

MSM kapsuly

Arnikové mazanie s kosodrevinou

 

Produkty si môžete objednať aj samostatne tu...

 

 

 

 autor Adriana Slobodová

 

 

 

 

 

Regresná terapia

                                                                                                   

EFT terapia


  Hirudoterapia


 

 

 

 

 

 

Komentáre


Klby

Emil

Výborný článok, ďakujem . Zaujali ma tie pijavice


Nový komentár

© 2020 - 2024 L.E.A. spol s.r.o. - www.milara.sk
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency