Vitajte na našej stránke. Zaregistrujte sa a zbierajte body za nákup.

"Ach tie skúšky" - alebo keď si treba veľa zapamätať

Zdieľať na sociálnych sieťach

Občas má každý v živote obdobie, keď je nutné zvládnuť štúdium, skúšanie, jednoducho sa musí učiť

Vtedy je veľký nápor na  množstvo vedomosti, ktoré je nutné si pamätať

Určite poznáte všelijaké pomôcky ako sa ľahko učiť. Niekomu pomôžu tzv. pamäťové mapy, inému viac farebné vyznačenia v texte. Ďalší sa ľahšie učí tak, že si zapne nahrávku v podobe audio. 

Ideálne je ak sa podchytia všetky modality našho vnímania, tj. zrak, sluch, hmat a emócia. 

Ako to urobiť?

Je možné si text, ktorý potrebujete vedieť, nahrať do zvukového záznamu a počúvať. 

Náhravku však môžeme získať aj tak, že si dokument necháme čítať automatom pomocou aplikácie napr. v mobile na čítanie dokumentov. Ideálna je čítačka pocketbook , kde si viete nadstaviť hlas, ale aj rýchlosť. Prečíta document vo worde, rovnako aj v pdf. 

Popritom je vhodné podporiť činnosť mozgu a emóciu cez počúvanie podprahových vln a príjemnej hudby pomocou prístorojov AVS. 

Napríklad Avs prístroj mindspa patrí medzi výkonné a lacnejšie formy.   Vhodná stimulácia a zlepšenie funkcii mozgu, hlavne ak už sú problémy ako je dysleksia, dyskalkulácia , LMD, a pod. je biofedbaack.    Boiofedbaack je možné absolvovať v podobe terapie na 10 sedeniach.

Pokojne si robte výpisky, farebne označujte text a veľmi pomáhajú aj vlastné tabuľky, alebo tzv. pavučiny súvislosti.  

Aby sa to všetko dobre ukladalo v našej mysli je prospešné mať vhodný priestor, pokoj, dostatok tekutin, jedlo,  svetlo, vzduch.  Nezabudnite aj na  prestávky a ideálne  je aj  cvičenie, prechádzka, aby sa prekysličil mozog. 

Mozog môžete posilniť doplnkami výživy z byliniek , ktoré pomáhajú zlepšiť funkcie mozgu. Medzi tie patria celitín, korolen, My mind, alebo balíček doplnkov.  Podporiť pamäť je možné aj učením sa v hladine alfa, alebo v hypnóze . 

Už ste použili všetko a stále to nejde ?

Problém bude v psychických blokoch, alebo traumach.  Tie môžu sposobovať strach zo skúšky a potom akoby vypadli všetky vedomosti, obava zo zlyhania, alebo jednoducho neschopnosť správne formulovať vedomosti. Psychické bloky sa môžu v procese učenia prejavovať rôzne,  na odstránenie pomáha terapia eft, alebo regresné techniky ako je napr. detstvo a prenatál. 


Prajem vám ľahké učenie a skvelé pocity pri skúškach :) 




Nový komentár

© 2020 - 2024 L.E.A. spol s.r.o. - www.milara.sk
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency